Minule som chcela navariť znova niečo rýchle, aspoň trošku zdravé a hlavne originálne. Keďže moje obľúbené ingrediencie sú sójovka, zázvor a med, vymyslela som niečo takéto. Potrebujete:
Mrkvu
Sójovú omáčku
Balzamikový ocot
Olivový olej
Med
Cesnak
Kuracie prsia
Mrkvu nakrájame na úzke pásiky. Slúži ako príloha k mäsku. Podľa mňa je to originálnejšia príloha ako napríklad hranolky alebo ryža.
Na mäsko si urobíme pác z polky hrnčeka sójovky, trochy vody na zriedenie, dve lyžice medu a tri strúčiky cesnaku. Zázvor (jednu stonku) si olúpeme, nakrájame a pridáme do zmesi. Ach tá vôňa :)
Pridáme olivový olej a znova lyžičku medu.
Mrkvu nakrájanú na pásiky spolu s balzamikom, olejom a medom opečieme na panvici. Ja som ju opekala pár minút, pretože som chcela, aby bola chrumkavá.
Namarinované mäsko opečieme na panvici, pár minút z oboch strán.
A voilá, skvelé, chutné a rýchle jedlo je na svete. Mrkva je sladučká a balzamikový ocot jej dodáva zvláštnu inú príchuť. Podľa mňa je skvelou prílohou hlavne ku kuraciemu mäsku a určite ju budem robievať častejšie. Mäsko je slané vďaka sójovke, no zázvor mu dodáva krásnu vôňu a charakteristickú jemnú štipľavú príchuť.