Jersey dress and the castle


Sú dni, keď proste máte rebelskú náladu a chcete vyčnievať z davu. Takýmito šatami, teda dresom, to určite dosiahnete. Sú netradičné a hlavne vzdušné a ľahké, takže sa človek cíti naozaj príjemne. Momentálne rozmýšľam, čo na seba napríklad na návštevu pamiatok, múzeí a podobne, keďže v Mexiku hlavne absolvujem to. Človek nemusí mať na sebe turistické sandále s ponožkami a ľadvinku či iné módne mňamky, aby na takejto turistike vypadal dobre a hlavne sa cítil príjemne, najmä keď je vonku 50 stupňov. Povedala som si, že práve tieto šaty sú svojim materiálom, vzorom a strihom na takéto niečo ideálne. Spolu s Converskami vyzerajú super a červená kabelka všetko ozvláštni. 

Fotky sú fotené  u nás, na Zvolenskom zámku, kde je naozaj krásne prostredie. Často sa stáva, že človek, keď v jednom meste žije dlhú dobu, akosi pozabudne na jeho krásy a začne ich vnímať ako nudnú rutinu. Stačí sa ale len pozastaviť, otvoriť si oči a vnímať okolitú krásu, ktorú mesto ponúka, naplno. Práve Zvolen, moje rodné mesto, je prenádherné - zámok, Pustý hrad, námestie, fontána, kostoly, parky... Páči sa mi, kde žijem a aj keď napríklad prechádzam popod zámok autom po križovatke a už ho vôbec nevnímam, rada sa doň idem občas pozrieť. Ak máte vo Vašom meste takéto miesta, v lete ich určite choďte navštíviť. Modrá bezoblačná obloha, slniečko a všadeprítomná vôňa kvetov  im práve v tomto ročnom období dodáva neopakovateľné čaro. 

Je smutné, že ľudia idú radšej na prechádzku do obchodného centra ako po uliciach, parkoch a historických pamiatkach, ktoré ich mesto ponúka a majú ich doslova na dosah ruky. V čom je shopping centrum lepšie ako napríklad park alebo zámok? Je v ňom čistejší vzduch? Väčší pokoj? Skrýva v sebe nejaký príbeh? To sotva. V našom uponáhľanom živote by sme sa mali občas zastaviť a nenakŕmiť oči a dušu len vecami v obchodoch, pretože takto ďaleko nezájdeme. Kedy ste boli naposledy napríklad v knižnici, prechádzali sa pomedzi police preplnené starými knihami, ktoré v sebe ukrývajú skvelý príbeh a nekonečný pokoj? Takéto miesta z našej mysle vytlačili reklamy, zľavy, výpredaje, obchodné centrá a čoraz viac sa zväčšujúci hluk miest...

Skúste teda napríklad cez víkend neísť na výpredaje do obchodov, ale dajte si na seba niečo pohodlnné, do ruky obľúbenú kávu alebo čaj a (napríklad aj osamote) choďte načerpať energiu do miest, ktoré som spomínala, pretože v dnešnej dobe je obrovské množstvo vecí, ktoré nás ženie vpred a vyčerpáva, hľadajme teda veci, ktoré nás napĺňajú pokojom a energiou.





I am wearing:
Dress: Primark
Necklace: DIY
Shoes: Converse
Sunglasses: New Yorker
Bag: Second hand
Watch: DKNY