GREY OBSESSION



Móda hlavne v letných teplých mesiacoch sa točí okolo pestrých farieb. Obdivujeme nádherné šaty, pestrofarebné topánky či kvetované kabelky. Je pravdou, že ak chceme zaujať a pútať pozornosť, najlepšie urobíme, ak si na seba oblečieme niečo výrazné, čo hýri farbami. Určite si pamätáte na trend z posledných rokov, neónové farby. Ulice boli v tej dobe posiate ženami, ktoré mali na sebe minimálne neónovo ružové tielko a pozornosť okoloidúcich mali zaručenú. Ako ale upútať pozornosť, vyzerať dobre a štýlovo v neutrálnych farbách? Pripravila som si pre Vás pár outfitov, pričom som použila sivú farbu, ktorá ma v poslednej dobe upútava najviac. Sivá je pre mňa nová čierna a rozhodne to nie je nuda! Aká farba Vás v poslednej dobe upútava najviac?

Sivá patrí medzi neutrálne farby a pre mňa je symbolom čistoty, hlavne v kombinácií s bielou. Pri pohľade na ňu necítite vzrušenie ako napríklad pri červenej, ani radosť ako pri žltej, ani uvoľnenie ako napríklad pri modrej. Sivá je hranicou medzi priestormi. Je symbolom obyčajnosti, všednosti, nevzbudzuje žiadne emócie a tak je veľmi náročné s ňou pracovať, ak by ste chceli vytvoriť naozaj pútavý outfit. 

Vraj túto farbu nenosia ľudia, ktorí majú radi dobrodružstvo, vzrušenie a pestrý život. Možno je to preto, že sivá je takou neutrálnou, ba až nudnou farbou. Ak ju teda chceme urobiť atraktívnejšou, mali by sme ju kombinovať s inými farbami. Ak chceme dosiahnuť kontrastný efekt, odporúčam ju kombinovať s červenou alebo žltou. Pre tlmený efekt by sme mali použiť sivú v kombinácií s bielou alebo čiernou. Pri celošedom outfite netreba zabúdať na výraznejšie (určite strieborné) doplnky, aby ste nevyzerali ako duch :D