FASHION SHOWS: SPRING/SUMMER 2014

        Najzaujímavejšie outfity prehliadok Chanel, Giambattista Valli, Atelier Versace, Alexander McQueen a Dior, ktoré sa konali tento týždeň. Mojím modným očkom, samozrejme :)
Všetky spomínané prehliadky spadali pod Couture fashion shows, čiže to najlepšie z najlepšieho. Po úvodných minulotýždňových pánskych kolekciách prichádza na rad dámska, keďže začal parížsky Fashion week.
        Chanel uviedol snehobielu kolekciu plnú charakteristických chanelovských kostýmov a sukní. Konzervatívne modely rozbili použitím platformových alebo klasických tenisiek metalických farieb, ktoré dodávali odevom punc rebelskosti a neviazanosti. 
        Značka zosnulého Alexandra McQueena ako vždy šokovala zložitými koženými modelmi, a aj tento rok kreatívna riaditeľka, Sarah Burton použila pri prehliadkových kúskoch niekoľko desiatok centimetrové vysoké platformové sandále a masky cez tváre, tak ako tomu počas Couture prehliadok bolo po minulé roky. 
       Giambattista Valli stavil u modeliek na upravenosť, ba až na honosnosť a gráciu. Modelky mali hrubé čierne očné linky, ktoré sa k predvádzaniu večerných šiat naozaj hodili. Prevládal satén a modrá, biela, neónovo žltá a čierna farba. Novinkou boli asymetricky strihané sukne z riasenej látky, ktoré ale podľa môjho budú bežnú ženu rozširovať v oblasti bokov. Na 10 kilových modelkách však tieto sukne vyzerali nevšedne a veľmi zaujímavo. GV takisto uviedli tzv. nohavicové šaty, ktorými (aj keď od inej značky) šokovala Ema Watson na Zlatých glóbusoch. 
        Dior stavil na divoké farebné kombinácie a asymetrické strihy sukní a blúzok. Takisto predviedli oversize kabáty, ktorým dali výrazné krikľavé farby. Kombináciou vzorovanej potlače a nápisov uviedli túto sezónu nový trend. 
        Podľa môjho názoru však najzaujímavejšou prehliadkou bol Versace (Lady Gaga, samozrejme, sediaca v prvom rade). Róby boli také nádherné, že nejedny by som chcela mať vo svojej skrini. (najskôr ale by som musela predať svoju a ďalších 5 obličiek :D) Zaujímavo pôsobili šaty, na ktorých pás látky prekrýval vrchnú časť hlavy. Uvidíme, či sa na takú extravaganciu odvážia aj bežné smrteľníčky milionárky.


 
 Chanel



                         



Giambattista Valli






















Versace



Dior
Alexander McQueen